Gevelwerken

Kaleien

Wil je je gevel vernieuwen en een totaal ander uitzicht geven? Dan is kaleien zeker de duurzame optie die je landelijke woning opwaardeert.

kaleien grmconstruct

Oude schildertechniek

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister wordt uitgestreken op de muur. Dit gebeurt met een blokkwast en wordt meestal toegepast op metselwerk muren. Kaleien beschermt de muren tegen allerlei weersinvloeden en geeft de buitenmuren een karakteristiek uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat alle oneffenheden verborgen worden.

Graag meer uitleg? We helpen je graag verder.

Kaleien is vooral populair bij de renovatie van oude gevels. Vaak bestaan deze gevels uit verschillende steensoorten.

De pleisterlaag camoufleert eventuele beschadigingen, verdoezelt voegen en geeft de muur een uniforme rustieke uitstraling. Het is een heel erg geschikte techniek voor de opwaardering en renovatie van ladenlijke woningen.

In zijn standaarduitvoering is kalei wit, door de toevoeging van een kleurpigment kan je ook kaleien in andere kleuren.

Een gevel kaleien is een milieuvriendelijke en duurzame methode om je huis te beschermen tegen weersinvloeden omdat de buitenmuur dampopen blijft en dat is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Een gevel kaleien is een milieuvriendelijke en duurzame methode om je huis te beschermen tegen weersinvloeden omdat de buitenmuur dampopen blijft en dat is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Waarom kaleien?

  • Oneffenheden, verschillende steensoorten en beschadigingen worden gecamoufleerd en je gevel krijgt één uniforme uitstraling
  • De kalkpleister vormt een goede beschermingslaag tegen vocht en andere weersinvloeden
  • Je kiest voor een milieuvriendelijke en duurzame gevelafwerking
  • Je gevel krijgt een rustieke uitstraling waarbij de vorm van de gevelsteen zichtbaar blijft
kaleien grmconstruct

Benieuwd wat GRM Construct voor jou kan doen?

Wij zijn dé allround constructie specialist. Met onze jarenlange ervaring hebben we een echte troef in onze handen. Heb je zelf geen vakkennis? Dan zijn wij de ideale partner!

Of bel ons op 0472 09 66 36

Vliegplein 54
2270 Herenthout
0472 09 66 36 (Steven)
0494 64 39 09 (Steve)
info@grmconstruct.be​​​​​​​
BE0746.351.850

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief