Gevelwerken

Schilderwerken

Is de gevel van jouw woning toe aan een opfrisbeurt. Met schilderwerken oogt jouw gevel weer fris. 

kaleien grmconstruct

Dampopen

Als je je gevel wil laten schilderen, kan je best kiezen voor een dampdoorlatende muurverf. Een dampopen verf heeft 2 belangrijke voordelen. Ten eerste voorkomt deze dat nat naar binnen dringt. Daarnaast laat deze verf vocht dat zich toch in de muren bevindt ontsnappen. Dat laatste is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. 

Graag meer uitleg? We helpen je graag verder.

Bij het schilderen van de gevel worden er eerst steeds een aantal voorbereidingswerken uitgevoerd:

Voorbereidende werken

Vooraleer er geschilderd kan worden dient de gevel eerst gereinigd te worden. Verder moeten ook loszittende verflagen verwijderd worden.

Ook slechte of loskomende voegen dienen hersteld te worden voordat de gevel geverfd kan worden.

De ondergrond behandelen

Afhankelijk van de ondergrond is er al dan niet een primer nodig. Onbeschilderde bakstenen moeten bijvoorbeeld altijd voorzien worden van een grondlaag. Deze grondlaag (primer) is nodig voor de goede aanhechting van de verf en voorkomt ook ongewenste spanningen in de verschillende verflagen.


Als de bestaande verflaag op een gevel verpoederd is, moet er een geschikt fixeermiddel gebruikt worden als onderlaag. Een verpoederde verflaag kan je herkennen door met je hand over de verflaag te wrijven. Als er poederachtige kleurresten achterblijven op je hand, is de verf duidelijk verpoederd of verweerd.

Schilderen van de gevel

Na deze werken kan de gevel geverfd worden. Elk schilderwerk heeft steeds zijn specifieke vereisten. We geven je graag gedetailleerd advies.

Een dampopen verf heeft 2 belangrijke voordelen. Ten eerste voorkomt deze dat nat naar binnen dringt. Daarnaast laat deze verf vocht dat zich toch in de muren bevindt ontsnappen. 

Alternatieven

De gevel schilderen is maar één manier voor een make-over van je gevel. Er bestaan ook nog heel wat alternatieven, afhankelijk van je wensen en budget. Bekijk zeker ons alternatief kaleien.

kaleien grmconstruct

Benieuwd wat GRM Construct voor jou kan doen?

Wij zijn dé allround constructie specialist. Met onze jarenlange ervaring hebben we een echte troef in onze handen. Heb je zelf geen vakkennis? Dan zijn wij de ideale partner!

Of bel ons op 0472 09 66 36

Vliegplein 54
2270 Herenthout
0472 09 66 36 (Steven)
0494 64 39 09 (Steve)
info@grmconstruct.be​​​​​​​
BE0746.351.850

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief